Autor |
Wiadomość |
igrek
|
Tytuł: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 26 lutego 2014, 23:03 |
|
Rejestracja: 02 marca 2012, 21:24 Posty: 474 Lokalizacja: Lubuskie, Sulechów
|
Z uwagi na coraz gorszą sytuację w codziennej pracy, a drugi dzieciak w drodze, zapraszam na serwis zawieszenia.
Usługi jakie oferuję to:
* Amortyzatory przednie : - wymiana oleju - wymiana uszczelniaczy - ocena i wymiana elementów zużytych (tuleje, o-ringi, sprężyny) - polerowanie powierzchni ślizgowych - tuning (dobieranie i wymiana sprężyn, ustawianie poduszki powietrza, wydłużanie/obniżanie skoku zawieszenia, zwiększanie naprężenia wstępnego)
* Amortyzator tylny : - wymiana o-ringów uszczelniających - wymiana tulei i simeringów - wymiana łożysk - wymiana oleju (wtłoczenie i odpowietrzanie próżniową pompą olejową zgodnie ze specyfikacją) - nabicie gazem (wtłoczenie azotu zgodnie ze specyfikacją na zaworze WP (śruba imbusowa z gniazdem)) - ocena i wymiana elementów zużytych (tuleje, o-ringi, sprężyny) - polerowanie powierzchni ślizgowych - tuning (dobieranie twardości sprężyn, wydłużanie/obniżanie skoku zawieszenia)
* Amortyzatory skrętu : - wymiana oleju (wtłaczanie i odpowietrzanie próżniową pompą olejową zgodnie ze specyfikacją)
* Amortyzatory rowerowe : - serwis zawieszenia rowerowego (fox, marzocchi lub inne w zależności od dostępu do części eksploatacyjnych). - wymiana oleju, uszczelniaczy, pompowanie amortyzatorów powietrznych zgodnie ze specyfikacją - wymiana łożysk, wymiana bieżni pod łożyska sterowe
Preferuję obsługę zawieszenia WP, ale mogę zająć się też serwisem zawieszeń innych firm w miarę możliwości.
Gdzie są ceny ?! - Cen jeszcze nie określiłem. Aby być konkurencyjny proponuję CENĘ NIŻSZĄ niż jakikolwiek "specjalista" jakiego wskażecie. Czyli mówicie za ile to a tamto robi taki np. Sanchez czy inny mistrz, a ja wam mówię za ile zrobię to ja.
Zawieszenie może być do mnie wysłane kurierem/pocztą lub przywiezione osobno lub "z motocyklem" (oczywiście stosowna mała dopłata za rozbiórkę).
Jeżeli zawieszenie zostanie oddane mi z motocyklem, mogę zająć się też podstawowym serwisem tj. zawory, gaźniki, pompy wody, olej itd.
Pytania, zlecenia: gjr (małpa) tlen.pl 6zero1 5osiem6 4trzy9
Irek
_________________ LC8 950 Adv 04 S
|
|
Na górę |
|
|
oskar_z
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 27 lutego 2014, 08:37 |
|
Rejestracja: 27 grudnia 2011, 10:35 Posty: 238 Lokalizacja: Zielona Góra
|
To dobry kierunek. Zostaw to ślęczenie przed monitorem i rób to co lubisz:)
|
|
Na górę |
|
|
kabat
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 27 lutego 2014, 15:09 |
|
Rejestracja: 05 stycznia 2012, 22:51 Posty: 241 Lokalizacja: Krosno Odrzańskie
|
A ja się bardzo cieszę ze Igrek będę robil taki servis. Zamiast wysylac amor do sanczeza placac 380zl i miec tam gwarancje na rok pod warunkiem ze przysle im amor jeszcze raz za pół roku zeby wymienić olej i coś tam jeszcze,za co bede musial zaplacic kolejne 280zl! bo inaczej roczna gwarancja przepadnie. To szkoda ze Igrek nie zaczął tego interesu 2 lata temu bo jemu bym oddał amor do zrobienia
|
|
Na górę |
|
|
esi
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 27 lutego 2014, 16:10 |
|
Rejestracja: 04 lipca 2013, 13:13 Posty: 485 Lokalizacja: Świdnica
|
Moze kiedys bedziesz robil konwersje na 320mm jak Pyndon adv.com
_________________ READY TO RACE
|
|
Na górę |
|
|
oskar_z
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 12 marca 2014, 18:30 |
|
Rejestracja: 27 grudnia 2011, 10:35 Posty: 238 Lokalizacja: Zielona Góra
|
Zostałem pierwszym klientem Miałem wysłać tylny amortyzator do Sancheza a tu Igrek się ogłosił więc postanowiłem zaryzykować. W razie wpadki wiem gdzie mieszka W myśl zasady "nasz klient nasz pan" przyjechał po amora i na drugi dzień nawet odwiózł. Nie wiem co tam nalał do środka, podobno Motula ale mógł to być też olej po frytkach Sprawdziłem zachowanie zawieszenia na sucho w garażu, a w niedzielę poganialiśmy po czołgówce i wszystko chodzi bez zarzutu. Ja jestem zadowolony.
|
|
Na górę |
|
|
ex1
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 12 marca 2014, 21:02 |
|
Rejestracja: 25 listopada 2011, 14:11 Posty: 3703 Lokalizacja: Szczecin
|
nooo to i ja coś zaczynam myśleć.... w sumie tylny mam już wyciągnięty....
|
|
Na górę |
|
|
igrek
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 12 marca 2014, 21:05 |
|
|
Proszę tylko zgłaszać wcześniej jaki olej chcecie zalać bo wiadomo jak wszędzie oleje droższe i tańsze są a klient nasz Pan. Ja mogę już polecić Motul Shock Oil bez dopłaty ale jak ktoś musi mieć WP czy KYB to dostanie.
PS. Kolega Oskar prawie stracił jaja na czołgówce i 50/50 abo wina braku umiejętności w ogarnięciu sprzęŧa albo właśnie amora :>>
_________________ LC8 950 Adv 04 S
|
|
Na górę |
|
|
ex1
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 12 marca 2014, 21:09 |
|
Rejestracja: 25 listopada 2011, 14:11 Posty: 3703 Lokalizacja: Szczecin
|
znaczy stracił jaja po serwisie... czy też jeszcze przed...?
|
|
Na górę |
|
|
igrek
|
Tytuł: Re: Serwis zawieszeń WP i inne Zamieszczono: 12 marca 2014, 21:10 |
|
|
prawie stracił i po niestety :>